Hemkommen från en måndag av extremt multitaskande. Från skola till möte, tillbaka till skola, till polisen (nä inte gjort ngt hyss... tänkte skaffa nytt pass!)...
 
Nu väl hemma och har ätit min favoritsallad, nyttig, matig och god funderar jag på vad jag ska ta mig för resten av kvällen. Jobba? Plugga? Träna?... Eller kanske baka en brownie?! 
 
På sidan 38 i förra numret av "ALLT OM MAT" hittade jag ett recept på Jordnötsbrownie som jag nu längtat länge efter att göra...  Eller träna?! Måndagsbeslutsångesten är på sin topp som ni hör..
 
Recept på salladen (favvosalladen!) ser ni här nedan. God och så nyttig att en maffig brownie till dessert kan bli pricken över iét!
 
 

Ljummen Quinoasallad med Chèvre

4portioner

8dl vatten

1 tärning ekologisk grönsaksbuljong

4dl röd quinoa

½ rödlök

2st mogna avocados

1 påse (150g) blandad skuren sallad

1pkt sugarsnaps

200g getost/Chèvre

 

Koka upp vattnet med buljongen, häll därefter i quinoan och låt koka lugnt på medelvärme i  15-20 minuter utan lock. Rör då och då så det inte bränner i botten. Vattnet ska ha kokat bort när quinoan är klar. Låt den svalna något och blanda sedan med hackad lök, skuren avocado, sallad, sugarsnaps och getosten.  Gott till är en honungsdressing!

 

Honungsdressing

6msk olivolja

3msk vitvinsvinäger

1msk flytande honung

1tsk dijonsenap

Salt

Vitpeppar

Lime

Vispa olivoljan med vinäger, honung och senap i en skål. Smaka av med salt, peppar och rivet limeskal.

 

 
 
chèvre, hälsa, quinoa, sallad,

Kommentera

Publiceras ej