Igår gick jag med den stora frågan; "Att handla mat eller inte handla mat". Spåren från de senaste veckorna fyllde kylen, det var jag på det klara med... men vetskapen om exakt vad det var som fanns däri och vad det kunde bli av det var mer oklart.
 
Hem kom jag och plockade ihop ett gäng ostsnuttar från forna brickor. Till det hittade jag en god spagetti, babyspenat, coctail tomater, lök, vitlök, smör, grädde och mjölk. Och det blev en riktigt smarrig middag kan jag lova, av allt "tagande av det havande"!
 
Cocktailtomaterna frästa jag tillsammans med gul lök  och hackad chili hårt i olivolja, sedan sänkte jag värmen något, satte till hackad vitlök, salt och slutligen den färska spenaten som under omrörning får mjukna i blandningen.
 
Ett gäng små parmaskivor fick bli till chips (på bakplåtspapper, 150 grader i ugn i typ 15 minuter sen ut och svalna och bli krispiga)
 
Alla mått i såsreceptet är ungefärliga, det är framhöftat av det som fanns som sagt, testa och hitta er favorita balans! 
 
 
 
Höftsås på OST till pasta
 
ca 75g smör
ca 3dl vispgrädde
ca 2dl mjölk
ca 4dl finriven ost (denna gång blandade jag av snuttar -Parmesan, Kaltbach creamy & Västerbotten)
nymortlad vitpeppar
salt
 
Smält smöret i en rymlig stekpanna (eller en vid kastrull) häll i grädde och mjölk och låt under omrörning koka upp. Tillsätt sedan osten lite i taget under konstant omrörning (särskilt i botten så det inte bränns där), låt den osten du haft i smälta innan du häller i mer... tills all ost är inne i såsen och smält samman till en jämn sås. Smaka av med salt och peppar. Gott till de vitlöksfrästa grönsakerna och parmachipsen!
 
 
enkelt, middag, ost, pasta, sås, tagavadmanhava,

1 kommentarer

ɑ n n i k ɑ

17 Apr 2015 17:13

Super mumsigt! :D

Svar: Ost och pasta är ju så gott eller hur! :-D
Fanny Wennerkvist

Kommentera

Publiceras ej