Härom veckan pratade jag med ett par kollegor kring personligheter i lägenhetshus. En av kollegorna hade blivit van att fastna i trapphuset med en kvinna (tant) som ständigt vill ha sällskap, prata länge i trapphuset eller bjuda in i sin lägenhet för småprat. 
 
Jag kommer på mig skälv vara på väg att bli en av dessa grannar. Jag älskar känslan av glädje som sprids när jag får tillfälle att knacka på dörrarna under och omkring med mig påsar av nybakta kakor (och som följer lite småprat), eller när jag får chansen att prata med tanten på våning två som sköter trädgårdsgruppen... hon har lovat mig nu att säga till när det är dags att röja i rabatterna utanför och göra fint, ska bli så kul!  Kanske det blir mitt kall som tant -husets sällskapsjagare och småpratare? Det gör mig ingenting för det verkar urmysigt!
 
Idag är jag inne på livet tant och jag hoppas verkligen hälsan sitter i när jag väl blir en för dagens aktiviteter är toppenskojiga! 
 
Började med en barndomsfrukost - A-fil med cornflakes, banan och russin (som tant gör man säkert så.. äter något som får en att tänka tillbaka och minnas sin ungdom?)
 
Sedan till planteringen... Varje ordentlig tant har väl lägenheten fylld av krukväxter? Jag har tyvärr blivit drabbad av "sorgmyggor" (blomflugor) på mina ståtligt växande tomater och blommor. Därför beställde jag nyligen nematoder (kände väl igen namnet på de små rundmaskarna från vinstudierna och förra höstens viticulture-tenta... nu fick jag nytta av de små varelserna redan utan vingård!). Denna sort av nematod förintar fluglarverna nere i jorden, finns att beställa på wexthuset.com -Suveränt! Tantsyssla nr 2 för dagen, check!
 
Som paus i mitt schema tar jag en välförtjänt siesta på balkongen med min katt... (när jag blir tant ska jag bli en katt-tant, och alla tanter tar ju siesta (tupplur.).. det vet ju alla)
 
Slutligen ser jag fram mot den sista aktiviteten ikväll som blir "VATTEN-AEROBICS", ett ungdomligt ord för VATTEN-JYMPA... När jag hörde mig för med en tjejkompis om sällskap till aktiviteten blev den tokratad och kallad för tant-varning. Hörrni! Vad är det för fel med tantighet, jag tycker tantlivet är awesomeness och ser mycket fram mot framtiden och att bli en RIKTIG TANT!
 
                                          

   
 
 
 
 
plantera, tant, vattenjympa,

2 kommentarer

ɑ n n i k ɑ

23 Apr 2015 13:12

Gott!

Helena cederqvist

23 Apr 2015 15:03

Som 62 åring är jag verkligen tant, and I like the age!b Behöver dock lära mig mera av dig att njuta i och av livet, för det är så tanten tycks leva!
Ljuvligt!

Svar: Jajamen Helena! Vi lever och vi klär och vi har kul när vi gör det!
Fanny Wennerkvist

Kommentera

Publiceras ej