Julens Sill

Precis innan julafton är det lätt hänt att stressa upp sig i onödan över allt som ska finnas att mumsa av på julbordet. Många goda rätter går att förbereda redan veckan innan julafton - Exempelvis Sillen som bara blir bättre av att ligga och dra i sin lag, gärna upp mot en vecka. Denna sill är kryddad med smaker av jul!

 

 

      Julsill

  •  4 urvattnade salta sillfiléer (400-500g)
  • 1st scharlottenlök
  • 6st kryddpepparkorn
  • 3dl vatten
  • 1dl ättikssprit (12%)
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1st kanelstång
  • 1st stjärnanis
  • Rivet skal från ½ apelsin

Koka upp ättikan med vattnet och sockret och lägg sedan i krovt mortlade kryddpepparkorn, finskivad lök, stjärnanis och kanelstång. Låt svalna och stå över natten i kyl. Låt sillen ligga i vatten. Dagen efter skär sillen i mindre bitar och lägg i glasburk tillsammans med lagen. Varva ner apelsinskalet bland sillen. Låt sedan sillen ligga i sin lag minst 3 dagar för att dra åt sig av smakerna. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: