Min roadtrip har tagit mig vidare till Öland för idylliskt (om än stökigt) födelsedagsfirande för en av fina vänner. 
 
Imorse satt vi med våra kloka huvuden ihop över ett par koppar kaffe i den lummiga trädgården och spikade detaljer kring festens meny.
 
Pigg efter kaffet trädde jag sedan upphetsat in i det magiska lantköket för att börja baka Västerbottenpajer i miniatyr. Dessa ska senare toppas med rom, kryddor och créme fraiche. Jag njuter så in i bängen -Vilket kök! Här kan jag gärna stanna länge och laga mat!
 
 
 
 
 
Lantligt, fest, kök, matlagning, Öland,
 
 
 
 
Från Härjedalen och Hälsingland har min semester och roadtrip fortsatt till skåneland och BeddingeStrand. Tröttmössig anlände jag tidigt i fredags efter en natt av bilkörning... Ett glas bubbel följt av siesta, sedan var jag redo att smaka på Skåne... Och som jag fick smaka! 
 
Mina vänner delade planen om att äta lunch vid hamnen... Skeptiskt föreställde jag mig en klassisk turistkrog med frysta hambugare och trötta pommes frites...tji fick jag! 
Ögonen vidgades när vi parkerade på gräset intill Hörte Brygga och salivet skvalpade i mun när jag började läsa på menyn skriven vitt på den svarta tavlan inne i restaurangen. Fin fisk rökt till perfektion, underbara ostar, charkuterier och egengjorda inläggningar, närbakat bröd och hemkärnat smör. Till detta blev jag ytterligt överraskad av den bästa ciderlistan jag någonsin skådat! Vilket ställe! 
Av de cidrar vi testade blev danska Feyø 2013 halvtorr favoriten. Skön med sin lilla sötma till sältan i maten och en härligt stallig doft som passar just som bäst en solig dag på landsbygden. 
 
Har ni vägarna förbi Hörte Brygga är det mer än värt ett eller flera besök! Ett ställe att älska! http://hortebrygga.se
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cider, Fisk, HörteBrygga, matupplevelser, restaurang, rökt, skåne,
Äntligen semester. För andra gången i mitt liv sedan skolåldern med dess sommarlov har jag lyckan att vara ledig hela 3 veckor i sträck, känns helt otroligt!
 
Regniga dagar varvas med soliga och jag har högar av matmagasin att bläddra genom, inne i soffan med katten eller ute i solstolen med annat gott sällskap. 
 
Sällan har jag tid eller ro att verkligen ge matmagasinen den tid och tanke de förtjänar. Nu på semester ger jag dem mitt allt, även de äldre numren som jag bara hastigt ögnat för månader sedan. 
 
I det senaste påsknumret av ELLE mat & vin hittade jag receptet på denna marshmallow-cheesecake! Bara en sak att säga om denna skapelse... Gör den! :-D Den behöver en natt i kylen, så fixa den dagen innan fikat!
 
 
 
 
Hallon- och Marshmallow-Cheesecake
  • 100g smör
  • 200g digestivekex (krossade)
  • 300g marshmallows
  • 2dl mjölk
  • 500g cream cheese (typ Philadepfia)
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl vispgrädde (lättvispad)
  • 400-450g frysta hallon + mer frysta hallon till dekorering
Smält smöret och blanda sedan med de krossade kexen, tryck sedan ned blandningen i botten av pajform. Smält marshmallows och mjölk på låg värme i en kastrull under konstant omrörning. Låt marshmallowsmeten svalna. Under tiden vispa cream cheese med vaniljsocker till en jämt kräm. Vispa grädden lätt i en annan skål. Nu när marshmallowsmeten kallnat, vänd ihop den med ostkrämen, och rör slutligen i grädden. Lägg ut hallonen jämnt över bottnen, häll över krämen och ställ in i kyl över natten.
Innan servering dekorerade jag, med assistens av mina yngre gäster, ytterligare med ett paket hallon och även några myntablad. Fint och gott!
 
 
cheesecake, digestive, hallon, marshmallow, vanilj,