Från Härjedalen och Hälsingland har min semester och roadtrip fortsatt till skåneland och BeddingeStrand. Tröttmössig anlände jag tidigt i fredags efter en natt av bilkörning... Ett glas bubbel följt av siesta, sedan var jag redo att smaka på Skåne... Och som jag fick smaka! 
 
Mina vänner delade planen om att äta lunch vid hamnen... Skeptiskt föreställde jag mig en klassisk turistkrog med frysta hambugare och trötta pommes frites...tji fick jag! 
Ögonen vidgades när vi parkerade på gräset intill Hörte Brygga och salivet skvalpade i mun när jag började läsa på menyn skriven vitt på den svarta tavlan inne i restaurangen. Fin fisk rökt till perfektion, underbara ostar, charkuterier och egengjorda inläggningar, närbakat bröd och hemkärnat smör. Till detta blev jag ytterligt överraskad av den bästa ciderlistan jag någonsin skådat! Vilket ställe! 
Av de cidrar vi testade blev danska Feyø 2013 halvtorr favoriten. Skön med sin lilla sötma till sältan i maten och en härligt stallig doft som passar just som bäst en solig dag på landsbygden. 
 
Har ni vägarna förbi Hörte Brygga är det mer än värt ett eller flera besök! Ett ställe att älska! http://hortebrygga.se
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cider, Fisk, HörteBrygga, matupplevelser, restaurang, rökt, skåne,

Kommentera

Publiceras ej