Glassigt!

Äntligen sommarsol och sommarvärme. Idag ligger jag på en plastmadrass och guppar runt på sjöns vågor och bara har det bra. Det enda jag saknar är denna fantastiska parfait med frisk citronsmak.. ska försöka ta mig ur solstolen och handla ingredienser asap. Imorgon ska det bli ännu varmare, då behövs svalkande mellis!
 
 
 

Parfait med Lemon Curd

6-8 portioner

  • 4 st äggulor
  • 1 msk florsocker
  • 3 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ dl lemon curd

 

Vispa äggulorna med florsockret tills det är hårt. Du ska kunna dra en sked genom blandningen och se ett spår efter skeden i den när det är färdigvispat.

Vispa grädden. Den ska vara ganska fluffigt löst vispad. Så när den börjar gå från lös till fastare är den klar.

Blanda sedan citronkrämen med de vispade äggulorna och vänd slutligen i grädden.

Ställ att frysa minst 6 timmar i en plastbytta. Jag brukar ofta göra smeten kvällen innan och ställa i frysen över natten. Ställ över till kyl 15-30 minuter innan servering. Då får den sin rätta krämighet och är lätt att skopa upp i serveringsglas. Servera gärna med färska goda bär.

 

 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: