Regeln med stort R när det gäller bakning brukar vara att följa recepten till punkt och pricka samt aldrig någonsinnågonsin slarva med måtten... njae, inte riktigt så funkar det hemma hos mig :-)
 
När jag var yngre tittade jag på min mormor och mamma som bakade spontana matbröd av det som verkade gott och smidigt. Jag lärde mig att använda morgonens havregrynsgröt som blivit över till bröddegen vilket ger saftiga matbullar! Ett paket jäst, vatten och lite olika mjöl, gryn och fantasi är det som behövs. Visst kan det fallera ibland... i de värsta fallen har jag fått skäl till en promenad till sjön för att mata fåglarna. Det är kul att laga och baka slarvigt ibland.... testa och chansa, våga!
 
Igår jobbade jag på Willys Lidingö. När man jobbar på Willys, oberoende av hur mycket eller ofta, får man gå igenom en introduktion av hela Axfoods rörelse. När jag tittade på filmen om brödet och brödavdelningar blev jag sugen på att baka bröd. Jag köpte hem ett paket jäst och förlitade mig på att kunna hitta något i mjölväg hemma. Det blev matbullar med vete, havregryn (som jag blötlagt en stund) och lite kummin. Medan degen jäste passade jag på att ta en lång powernap (multitask på bästa vis). Senare kunde jag njuta av en god kvällsmacka till min nya favoritserie på Netflix; Mr Selfridge! 
fru
 
baka, bröd, matbullar, spontan,

Kommentera

Publiceras ej