Smarrig och somrig semester-cheesecake!

Äntligen semester. För andra gången i mitt liv sedan skolåldern med dess sommarlov har jag lyckan att vara ledig hela 3 veckor i sträck, känns helt otroligt!
 
Regniga dagar varvas med soliga och jag har högar av matmagasin att bläddra genom, inne i soffan med katten eller ute i solstolen med annat gott sällskap. 
 
Sällan har jag tid eller ro att verkligen ge matmagasinen den tid och tanke de förtjänar. Nu på semester ger jag dem mitt allt, även de äldre numren som jag bara hastigt ögnat för månader sedan. 
 
I det senaste påsknumret av ELLE mat & vin hittade jag receptet på denna marshmallow-cheesecake! Bara en sak att säga om denna skapelse... Gör den! :-D Den behöver en natt i kylen, så fixa den dagen innan fikat!
 
 
 
 
Hallon- och Marshmallow-Cheesecake
  • 100g smör
  • 200g digestivekex (krossade)
  • 300g marshmallows
  • 2dl mjölk
  • 500g cream cheese (typ Philadepfia)
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl vispgrädde (lättvispad)
  • 400-450g frysta hallon + mer frysta hallon till dekorering
Smält smöret och blanda sedan med de krossade kexen, tryck sedan ned blandningen i botten av pajform. Smält marshmallows och mjölk på låg värme i en kastrull under konstant omrörning. Låt marshmallowsmeten svalna. Under tiden vispa cream cheese med vaniljsocker till en jämt kräm. Vispa grädden lätt i en annan skål. Nu när marshmallowsmeten kallnat, vänd ihop den med ostkrämen, och rör slutligen i grädden. Lägg ut hallonen jämnt över bottnen, häll över krämen och ställ in i kyl över natten.
Innan servering dekorerade jag, med assistens av mina yngre gäster, ytterligare med ett paket hallon och även några myntablad. Fint och gott!
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: