Första gången jag kom i kontakt med ång-ugnen var när jag började jobba på den fantastiska matbutiken Cajsa Warg i Stockholm. Som nykläckt matkreatör med stor kärlek till mat och dess tillagning fashinerades jag av det mesta som fanns och hände i butiken.
 
Då och då hade vi Cajsakvällar efter stängning. Då samlades personalen och gick loss med inspiration och kreativitet, slog vora huvuden och idéer samman och lagade spännande rätter som vi sedan njöt ihop. 
 
Jag jobbade på Cajsas orginalbutik på Södermalm. Min första matlagningskväll blev i den då alldeles sprillans nya butiken på St Eriksplan... vilken butik! Uppkommen på övervåningen möts man av ett hav av kök och en vägg av ugnar. Inte vilka ugnar som hellst, dessa hade funktioner jag alldrig använt eller ens stött på tidigare... till exempel tillagning med ånga!
 
Sedan den upplevelsen har jag drömt om att ha en egen ugn med denna funktion i mitt kök. Ett lägenhetsköp i höstas med tillhörande renovering av såväl kök som allt annat fick min dröm att gå i upplevelse. 
 
När man tillagar med ånga ugn bevaras saftigheten i råvarorna på ett sätt som få andra metoder klarar av. Framförallt älskar jag att laga skaldjur, fisk och kyckling med denna metod. Även grönsaker blir fantastiska i ångan och behåller sin färg (plus vitaminer) oklanderligt!
 
Häromdagen fick jag se denna video på en av mina favoriter från Sveriges Mästerkock, Sandra Patetsos, som också funnit kärlek till ångfunktionen i Electroluxugnen. Här berättar hon mer;
 
Detta inlägg är sponsrat.
 
electrux, matlagning, ugn, ånga,

Kommentera

Publiceras ej