Smarriga Smörgåsbakelser!

I helgen var jag på landet och myste samt kalasade med vänner och familj. Som alltid gick många diskussioner kring mat och dryck... denna gång framförallt; Vad skall ätas och lagas till midsommar?! Utbyte av tips och idéer är bland det bästa jag vet. Jag fick tips om goda båler och drinkar med nya inslag och jag fick dela med mig av mina receptfavoriter.
 
Min söta svägerska berättade om hur hon minns mina smörgåsbakelser som vi gjorde tillsammans för ett par år sedan. De skulle passa på hennes midsommarbord. 
 
Jag använder crème fraiche och philadelphiaost i krämerna istället för majonnäs, det tycker jag är gott! Till midsommar eller andra trevliga matsammanhang nu i sommar, här är receptet!
 
Smörgåsbakelser
4 stycken
 
 
 
 

Fyllning

  • 200g Väddöskinka eller annan god rökt skinka
  • 2dl Crème fraice
  • 200g Philadelphiaost
  • 1-2msk dijonsenap
  • 2msk riven pepparrot
  • Salt & peppar

Ostkräm

  • 100g Philadelphiaost
  • 1dl crème fraiche
  • 2dl riven lagrad ost, t.ex. Präst/Västerbotten.
  • 12 skivor vitt bröd
  • Små tomater
  • Babybladspenat
  • Bladpersilja
  • Väddöskinka eller annan god rökt skinka

 Börja med fyllningen. Blanda crème fraiche och färskost. Smaksätt med pepparrot och fransk senap. Hacka skinkan och rör ned i krämen. Smaka av med peppar och eventuellt salt.

Gör sedan ostkrämen på liknande vis. Blanda crème fraiche och färskost. Blanda ned den rivna osten och smaka av.

Skär ut 12 rundlar av brödet med ett glas eller rund pepparkaksform. Varje bakelse behöver 3 runda skivor bröd.

Bred skinkfyllningen på de 2 understa skivorna och klä sedan hela bakelsen med ostkrämen. Tryck fast spenatbladen längs väggarna och toppa med skivor av skinka, tomater och persilja.

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: