Denna vecka går många ut skolor och tar studenten. Då passar även jag på att gå ut... på stan!
 
Först ut var det femkamp på Gröna Lund och deras grillbuffé som avslutning. Som nybörjare på femkamp var det väldigt roligt.. och jag lärde känna mig själv och mina färdigheter på olika grenar ordentligt. Fastslog att jag aldrig bör börja med någon form av skyttesport. Bara det att hålla geväret åt rätt riktning var en utmaning... nej.. bättre är jag på att äta, trodde jag! Väl vid bordet och med min tallrik fylld av godsaker mumsade jag först i mig en liten grillad paprika.. nehe, inte var det paprika - hel grillad habanero... Jaha! Inte mycket mer av smak jag kände den kvällen. Tur jag hade trevligt sällskap!
 
Mer av smakupplevelser fick jag igår då jag och min klass från Restaurangakademien gick på Häktet och botaniserade bland viner under kvällen. Tidigare har jag bara besökt Häktet nattetid vilket alltid är supertrevligt, minst lika tidigt var det där innan midnatt! Jag skålar gärna i naturvin och det fick jag tillfälle till igår när ett sydafrikanskt naturvin av Chenin blanc, El Bandito, serverades. Lite likt en äppelmust, och det älskar ju jag. Gott!
 
Vad jag älskar med kurser och utbildningar inom mat och dryck är att man träffar många likasinnade. Hur kul är det inte att välja viner med ett gäng som är minst lika (om inte mycket mer) nördiga kring smak som en själv. Lyckligt fick jag testa vinerna nedan och jag rekommenderar starkt ett besök på Häktet (Södermalm, Stockholm).  http://haktet.se/
 
                 
 
 
                               
 
 

1 kommentarer

ɑ n n i k ɑ

11 Jun 2015 16:54

Mums :D

Kommentera

Publiceras ej