Delar av den gångna långhelgen spenderade jag på landet. Jag åkte dit på min 27e födelsedag. En för mig ganska speciell födelsedag.
 
När jag gick i lågstadiet hade jag en lärare som hette Liv. Liv var inte som de andra lärarna på skolan... hon var en ung lärare. Liv var 27 år och väldigt spännande för oss alla tjejer i klassen. Vi frågade konstant ut henne om hennes liv, hennes pojkvän och allt runtomkring. Livs ålder blev och har sedan dess varit ett slags mått för vuxenhet i mitt huvud. När man är 27 är man vuxen... Nu har jag fyllt 27. 
 
Givetvis har detta lett till en del tankar och reflektioner under helgen... När jag var 17 år började min resa mot vuxenlivet. Mina varande intressen fastslogs och har under 10 år formats till det jag gör idag. Jag som 17-åring var extremt intresserad av natur och framförallt regnskog. Varje projektarbete lyckades jag vinkla mot regnskogarna och kampen för dennes överlevnad. Jag packade min väska och åkte till Costa Rica med 6 främlingar...på agendan var EKO-turism! Vi besökte plantage av olika slag och fick lära oss om ekologisk odling, utveckling och hållbarhet. Varje gång jag handlar bananer tänker jag än idag på besöket på bananplantaget i Costa Rica -den fuktiga varma doften av banan, våra hårnät och det stora arbetet som pågick. 
 
I helgen slog det mig att det intresset lett mig till var jag är och vad jag gör idag. Bananerna har bytts till vin och jag gräver nu så djupt jag kan i världen av hållbar druvodling och vinframställning!
 
10 år har det också tagit mig att hitta kärlek och framförallt; förstå vad kärlek är! Nu är jag 27. Om jag vore lärare kanske mina elever frågat ut mig om mitt vuxna liv och min stora kärlek, precis som jag gjorde till Liv som barn. Livs Liv är fortfarande spännande, men idag på ett annat sätt... Hur hade hennes år framtill 27 sett ut? Hur var hennes resa mot vuxenlivet? Säkert mer spännande än vad jag som 9-åring kunde föreställa mig!
 
Min kärlek befann sig i den fantastiska staden Madrid under helgen. En stad som betytt mycket i utvecklingen av mina intressen. Här började jag som 18-åring prova vin och utforska mat! Steget på den tioåriga resan som tog mig till vinskolan och sommelieri. 
 
En stark passion till smak -dryck och mat tillsammans med ett för alltid växande intresse av växter och natur har under 10 år förvandlats till mitt liv.
 
Jag är nu 27 år precis som en gång Liv. Jag är vuxen och jag älskar det. Resan hit har varit lång med många lyckade- och även många mindre lyckade äventyr på vägen..Tack alla vänner och familj som varit med och stått ut med mina äventyr under resan mot mitt vuxenliv! 
 
 
 
 
                                                                                                                 
 
 
 
    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
landet, livet, reflektion, tid,

Kommentera

Publiceras ej