Igår var minsann julkänslan på topp när första advent firades. Jag följde med på en skolas julmarknad i stan där två vedeldar välkomnade oss in ett julmyller av vuxna och barn. Med en varm glögg i handen strosade jag kring de olika stånden. Visst känns det lite dumt att köpa hembakat när jag hellst bakar själv, men när försäljningen gynnar skolklasserna går det ju inte att tacka nej - hem kom jag med en kasse fylld! På marknaden fanns även mistlar, jag har aldrig haft en jul-mistel förut och jag hann nu köpa en av de sista - Blir kanske en extra romantisk jul i år :-)
 
Denna vecka räknar jag ner till söndag, då ska jag och min mamma ha vårt årliga stora julkakebak! En av mina favoritjulgodisar att göra som barn var Mozartkulor. Smaskiga kulor av marsipan fyllda med nougat och doppade i choklad... Mums!
 
 

Mozartkulor

  • 400g marsipan
  • 250g nougat
  • 100g mörk choklad (ca 60-70%)

 Dela 100g choklad i bitar och lägg i en skål. Smält chokladen långsamt över vattenbad (sätt skålen över en kastrull med sjudande vatten).

Under tiden chokladen smälter; Dela marsipanen i 20-30 bitar beroende på hur stora ni vill ha kulorna. Dela nougaten i lika många bitar, stora som små tärningar. Platta ut varje marsipanbit till en tunn plätt och lägg nougatbiten på mitten. Vik ihop plättkanterna över nougatbitarna så att inga glipor finns kvar. Rulla dem till mer eller mindre jämna kulor. Doppa ned kulorna, en i taget, i den smälta chokladen med en gaffel eller sked. Lägg över på ett fat med bakplåtspapper och ställ svalt för att stelna.

advent, choklad, julbak, julgodis, marsipan, mozartkulor, nougat,

2 kommentarer

Embla Sofia - Fotograf och blivande mamma

30 Nov 2015 22:16

Mums! Vad gott det ser ut :)

Kommentera

Publiceras ej