Många julälskare är vi som längtat efter denna första adventsvecka då det äntligen är dags att julpynta hemmet, sätta på julmusiken och värma glöggen.
 

Jag fick en inbjudan att smygstarta i förra veckan med ett enastående julbak tillsammans med vänner och kollegor. Julmusiken stod på och den varma glöggen njöts under hela eftermiddagen då vi kavlade pepparkakor och formade saffransgula bullar och kransar.

 

Julbak, oavsett om det är tillsammans med kollegor, familj och- eller vänner ger mig alltid en speciell, varm känsla. Julbaken öppnar för samtal om barndomsminnen, smakkombinationer och olika familjers traditioner. Alltid får jag med mig inspiration och nya idéer till framtida bak.

 

Fler än jag älskar glögg och sortimentet är generöst av både klassiska och smaksatta juledrycker i dagligvaruhandeln och på systembolaget. Jag köpte mig häromdagen en ny termos, en röd – såklart, att fylla med varm glögg och ta med ut i vinterfrostiga naturen tillsammans med nybakta lussebullar och ordentliga sittunderlag… Det är vad jag kallar vintermys!

 

Glöggen vi njöt av förra veckan var LuciaChoklad, -en starkvins glögg som förutom de klassiska glöggkryddorna kryddats med malda, rostade kakaobönor. Gillar man choklad och vill variera med en smaksatt glögg till de klassiska rödvinsglöggarna kan jag varmt rekommendera denna. Lucia Choklad Starkvinsglögg (Nr 76504, 71kr) finns på flera systembolagsbutiker, annars i beställningssortimentet.

 

Många väljer hellre lättglögg till julbaken och adventsdagarna av olika anledningar. I år finns en nästintill alkoholfri nyhet från Blossa som nyhet på systembolaget – Blossa alkoholfri glögg (Nr 1968, 33kr). Ett annat, visserligen kallare men oh så gott alkoholfritt alternativ till adventsfiranden är Nygårdas julmust som lagrats på Calvadosfat (Nr 1948, 29.90kr)

 

 

 

 
advent, glögg, jul, julbak, lussebullar, pepparkakor, smygstart,

Kommentera

Publiceras ej