Mos av ÄPPLE!

Förra veckan var jag inne på temat "svenska äpplen". Då var det pajbak i mitt kök, nu är det dags att göra äppelmos! Här följer ett recept på gott mos som är ruskigt gott på morgongröten!
 
Moset håller ca 2 veckor i kylskåp. Glasburkar finns att köpa på många matvarubutiker och detaljbutiker såsom Lagerhaus, Granit eller Åhlens med flera. Etiketter att klistra på säljs i desamme butiker. Fiffigt och fint tycker jag det är att ta med en burk gott mos som present vid en middag, istället för blomma . 
 

Äppelmos

  • 1kg svenska äpplen (höst/vinteräpplen)
  • 1dl strösocker
  • 2,5dl vatten
  • 1krm ekologiskt vaniljpulver
  • saften från en halv citron

Skala äpplena och ta bort kärnhusen. Skär fruktköttet i mindre bitar. Blanda sedan samtliga ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt puttra i ca tio minuter tills äppelbitarna mjuknat. Vispa sedan moset slätt med en elvisp. Häll upp i rena glasburkar. (skölj gärna rikligt med riktigt hett vatten, typ nästan kokande, i burkarna innan moset hälls i.)

 

 

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: