En lördag ensam hemma betyder i dagens fall; lite jobb+sockerkaksbak+pelargonpyssel..
 
Jag har fått en återkommande craving på sockerkaka och har bakat nu flera veckor i rad. Jag får inte till den exakt så som jag vill ha den och det stör mig till tusen. Antingen har den blivit för kompakt, andra gången för torr... Idag fick jag nästan till den som jag önskade men ändå saknar jag den där riktigt saftiga sockerkakskänslan.. Har provat olika recept för att hitta dit men går bet.. Har ni tips på bästabästa sockerkaksreceptet? Hit me!
 
 
 
Ringde för en update till mormor vid frukost och vi kom in på pelargoner.. vår absoluta älsklings-krukblomma. De övervintrade blommorna har nu växt upp sig ordentligt igen och dags att klippa ned dem lite på höjden. Dagens tips från mormor var att stoppa de avklippta sticklingarna i vattenglas... Om ett tag ska sticklingarna få rötter och kan planteras till egna krukor... Någon som testat? Ska bli riktigt spännande!
 
 
 
 
 
 
bakning, pelargon, plantera, sockerkaka, vårtecken,
Förra veckan handlade vi köttfärs, en av mina "favorit-köttingredienser" att ha hemma. Inte bara för att jag själv tycker det är kul och enkelt att variera goda rätter med köttfärs utan för att min sambo också är grym på att koka ihop läckerheter av färsen... och hur mysigt är det inte att bli bjuden på middag av sin sambo?!
 
Vi har i helgen diskuterat frågan om vad som ska- eller inte ska kallas köttfärssås. I helgen och förra veckan har vi ätit två slags såser på köttfärs... Den ena med mustig smak av bland annat rött vin, pancetta & lardo, -Den andra med kryddig chorizo och krämig grädde. Båda helt magiskt goda. Frågan som uppstod vid veckans slut var, Ska dessa såser kallas köttfärssås eller Sås med köttfärs? När någon frågat vad man åt till middag och en svarar "spagetti med köttfärssås" får ju de alla flesta associationer till en "vanlig" köttfärssås och inte dessa kulinariska påhitt... Nästa diskusionsfråga som följer blir ju givetvis; Hur smakar en sådan "vanlig" köttfärssås som majoriteten associerar till?
 
När man inte har viktigare ämnen på tapeten duger köksdebatterna gott :-)
 
 
 
 
köttfärs, köttfärssås, sås,