Köttfärssås eller sås med Köttfärs?

Förra veckan handlade vi köttfärs, en av mina "favorit-köttingredienser" att ha hemma. Inte bara för att jag själv tycker det är kul och enkelt att variera goda rätter med köttfärs utan för att min sambo också är grym på att koka ihop läckerheter av färsen... och hur mysigt är det inte att bli bjuden på middag av sin sambo?!
 
Vi har i helgen diskuterat frågan om vad som ska- eller inte ska kallas köttfärssås. I helgen och förra veckan har vi ätit två slags såser på köttfärs... Den ena med mustig smak av bland annat rött vin, pancetta & lardo, -Den andra med kryddig chorizo och krämig grädde. Båda helt magiskt goda. Frågan som uppstod vid veckans slut var, Ska dessa såser kallas köttfärssås eller Sås med köttfärs? När någon frågat vad man åt till middag och en svarar "spagetti med köttfärssås" får ju de alla flesta associationer till en "vanlig" köttfärssås och inte dessa kulinariska påhitt... Nästa diskusionsfråga som följer blir ju givetvis; Hur smakar en sådan "vanlig" köttfärssås som majoriteten associerar till?
 
När man inte har viktigare ämnen på tapeten duger köksdebatterna gott :-)
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: