Livet som gravid har fått mig att ändra beteende i många sakfrågor. Till exempel när det kommer till sådant som kakor. För bara månader sedan hade jag inte alls samma begär av att köpa färdiga kakor som jag har idag. Energin som tidigare fanns kvällar och helger är ur mig som alldeles bortblåst. Energin jag hade till att medvetet baka egna kakor går till att slappt ligga i soffan och istället bara äta kakorSnabbt förstod jag att mina försök att förneka tröttheten, köra på med samma tempo som innan, var lönlösa. Kroppen-Fanny 1-0. Jag accepterar faktum och beger mig ut på jakt efter marknadens bästa köpekakor. 
 
I en "vanlig" dagligvaruhandel är det knappt möjligt att hitta ett enda kakpaket med vettiga ingredienser som inte strider mot en medveten konsuments moral. Lyckligtvis finns specialiserade butiker som värnar både om god smak och naturen. 
 
Häromveckan var jag och botaniserade i butiken Cajsa Warg och genom deras kak-hylla hittade jag ett fantastiskt sortiment av kakor som både är SHYSSTA och GODA. Bland annat dessa citronkakor, -Duchy Originals from Waitrose organic "Sicilian lemon all butter shortbread". Krispiga kakor med fantastisk smak av citronskal och doft så sagolik som från en annan värld.
 
 
ekologiskt, kakor, palmolja,

1 kommentarer

Ylva Maria

01 Feb 2016 08:59

I vanliga butiker brukar det finnas Jules Destroopers kakor också. De innehåller varken transfetter, palmolja eller konserveringsmedel. Men de är inte organiska.

Svar: Gott! De ska jag testa! :-D
Fanny Wennerkvist

Kommentera

Publiceras ej