Ännu ett år har gått och ett nytt vi har firat in.

2016 kommer för mig att bli ett spännande år, helt olikt mina tidigare år på jorden. Detta vet jag med säkerhet för att jag har en liten människa ombord i min kropp – jag ska bli mamma!

 

Med den vetskapen ger jag mig själv nyårslöftet att variera min kost lite ytterligare. Jag vill vara mer noggrann med vitaminer och andra nödvändigheter som kroppen önskar… Visst är chipsen med dippen fantastiska för humöret och matsjälen, men de bjussar inte på mycket vitaminer. Mitt mål är att då och då byta ut godiset mot frukter och bär eller att göra chips av grönkål som boostar med massor av värdefulla vitaminer och mineraler.

 

Dock vill jag än en gång nämna att mitt löfte är att variera, inte exkludera. För vad vore en matälskares liv utan alla mer eller mindre onyttiga favoriter?

 

Grönkålschips går supersnabbt att göra hemma i ugnen med endast tre enkla ingredienser, se nedan :-)

 

GOTT NYTT ÅR!

 

 

Grönkålschips

  • 250g grönkål
  • 2msk olivolja
  • ½ tsk flingsalt

Sätt ugnen på 150°C. Dra av de gröna sidorna från kålens blad från den tjocka mitten. Dela bladen i mindre delar och lägg sedan ut dem på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över oljan och smula över saltet. Massera sedan grönkålet så att oljan och saltet fördelas ut. Sprid ut bladen över hela plåten och sätt sedan in i ugn. Rosta i mitten av ugnen i 10-12 minuter tills de är krispiga, rör gärna om någon gång vid halvtid. Håll noga koll mot slutet då de snabbt bränns. 

chips, grönkål, grönkålschips, nyttigt, snacks,

Kommentera

Publiceras ej