Sallad med Cecina!

Vissa dagar får jag plötsligt sug efter en fräsch sallad, idag vill jag ha sallad med Cecina de Leon -perfekt som förrätt, lunch eller lätt middag! Cecina de Leon är nötköt som varsamt rökts och sedan lufttorkats. Namnet avslöjar ursprunget som är staden Leon i nordvästra Spanien. Hittar man inte Cecina i sin delikatessdisk kan man använda den italienska varianten Bresaola, den är generellt mycket mildare i smaken, bland annat eftersom den inte rökts. Parmesanen ska helst vara vällagrad, jag älskar en sort som heter "SolodiBruna 40MESI" av producenten Montanari & Gruzza, den tillverkas med opastöriserad mjölk från ko-rasen Bruna Alpina och lagras i 40 månader, finns i välsorterade ICA-butiker :-)
 
 

Lyxig sallad med Cecina

  • 200g ruccola
  • 1 citron
  • 4msk olivolja
  • 150g tunt skivad Cecina de Leon
  • 3dl grovriven parmesan (eller långlagrad Grana Padano)
  • 60g pinjenötter
  • Grovmalen/krossad svartpeppar

Riv sönder skivorna av Cecina ner i ruccolan. Pressa över saften av citronen och ringla på olivoljan. Riv och blanda i osten. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått fin färg, hacka dem sedan grovt och blanda ner i salladen. Blanda runt alltihopa. Avsluta med lite svartpeppar. Servera och njut!

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: