Helgen närmar sig och inte omöjligt står grill på menyn. Jag har tidigare berättat om min mammas "starka sås" som blivit legendarisk inom familjen för dess smak och enkelhet. Allt fler vänner frågar nu efter receptet så jag delar det igen, varsågoda -kanske världens bästa grillsås!

Starka såsen

2dl crème fraiche
1tsk curry
1krm cayennepeppar
1msk kinesisk soya
2msk tomatpuré
1-2 pressade vitlöksklyftor
Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning. Såsen kan med fördel förberedas dagen innan, då får smakerna tid att dra och bindas samman. Serveras varm.

Igår var jag hos vänner och grillade på kvällen. Det blev en otroligt härlig kväll med sol och skratt! När resterna skulle packas in upptäckte jag att vännerna mina fortfarande krigar med gammelplast... Hallå?! Har inte alla upptäckt Ninjaplasten? Om inte rekommenderar jag verkligen ett byte till denna, fummelfria hushållsplast!

Bildkälla: Ninjaplast.se

Igår var vi vid vattnet hela dagen, njöt av värmen och svalkade oss i badet! Med mycket hemmafix på agendan inför bebisankomsten sa vi igår att "det skulle vara nice med lite sämre väder imorgon för att med godare samvete vara inne och fixa"... Vädergudarna verkar ha hört oss för idag verkligen vräker ju regnet ner. Jag älskar att höra regnet piska utanför medan jag i ro kan sortera pappershögar och proppfyllda skåp. Emellan skåpen och högarna njuter vi såklart av lite god mat, lunchen idag blev en enkel krabbmacka, så gott! På smörstekta rostbröd lägger jag hovmästarsås och mosat krabbkött (allt i krabban uttaget och blandat med en klick av hovmästarsås till en röra). Krabbmums!  krabba, krabbmacka, lunch,