Bra mat för alla

Idag stötte jag på WWF's köttguide (se länk längre ned i inlägget) som än en gång påminner om vikten vid att välja med både hjärna och hjärta vid köttdisken. Jag älskar kött men försöker äta det sällan och då av bättre ursprung och kvalitet. Igår gjorde vi hönsburgare hemma. Svenskt hönskött är ofta kravmärkt, supergott och dessutom billigt. Mycket hönskött slängs fortfarande idag på grund av saknad efterfrågan och därför gör vi ju världen en stor tjänst när vi väljer det istället för snabbuppfödd kyckling. Burgarna är superlätta att göra och mycket mumsiga med bland annat mojo rojo, guacamole och pico de Gallo! 

Hönsburgare
•500g hönsfärs
•2msk bbqsås
•1/2 tsk salt
•1-2krm vitpeppar
•1/2dl ströbröd
•1st ägg
•Smör och olja till stekning
Blanda alla ingredienser och låt smeten svälla i 10-15 minuter. Värm stekpannan med rapsolja och när den är varm tillsätt en klick smör. Forma 4 bollar (de behöver inte vara fasta) och lägg ner i stekpannan, platta till dem lite lätt. Stek på båda sidor på medelvärme. Jag sätter gärna på ett lock över stekpannan mot slutet.

http://www.wwf.se/vrt-arbete/ekologiska-fotavtryck/kttguiden/1595300-ww-fs-kttguide



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: