Mys med Müsli

Något som är lätt att göra själv hemma är müsli. Jag brukar ofta använda enbart havregryn men det går givetvis att blanda in andra sädesslag om man vill. Doften som sprider sig i köket när grynen rostas är tokmysig och nu på sommaren blandar jag gärna i tropiska smaker såsom torkad ananas och kokos.
 
Sprid ut havregryn över en ugnsplåt (den djupare varianten av plåt är att föredra) så att botten av plåten täcks ordentligt. Blanda därefter 2msk rapsolja med 2msk vatten och 1msk rårörsocker (i denna blandning kan man även tillsätta krydda om man vill, tex kanel...), fördela ut jämnt bland grynen och blanda om. Rosta sedan havregrynen på 200°C tills de blivit gyllenbruna. Blanda om ett par gånger under tiden i ugnen. Låt grynen svalna och blanda sedan med det ni gillar av torkad frukt och nötter. Jag älskar att ha i rostad kokos (finns att köpa färdigt ekologiskt i påse) och hackade dadlar eller torkad ananas nu på sommaren. På vintern kryddar jag ofta med kanel och har istället för de tropiska smakerna torkade äpplen och russin i müslin.
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: