Jordgubbssylt och vispgrädde till frukostvåfflan och glass till dessertvåfflan... Här är ett recept jag gillar på en matigare våffla om man önskar njuta våffla även till lunch eller kanske som en förrätt? 
 
Denna våffla serveras med fördel till champagne, varför inte på en champagnelunch? Osten i smeten ger en sälta och syra till våfflan som önskar fin syra hos den ädla bubblande drycken champagne. Inte svårt att hitta då de flesta champagner håller väldigt hög och fin syra. Champagnen kan gärna ha en aning utvecklad karaktär men fortfarande med fördel vara ung för att inte dominera den eleganta smaken av rommen.
 
 
 
Västerbottenvåffla
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3,5 dl mjölk
  • 50 gram smör
  • 2 st ägg
  • En nypa socker (ca 1/4 krm)
  • 3 dl finriven Västerbotten eller vällagrad Prästost

Tillbehör:

  • Gräddfil, hackad schalottenlök, löjrom (eller annan rom ni tycker om..), bladpersilja
Blanda vetemjölet och bakpulvret, tillsätt hälften av mjölken och rör till en jämn smet. Smält smöret och blanda det i smeten tillsammans med resten av mjölken. Rör slutligen i äggen tills smeten åter är jämn. Låt vila i 30 minuter. Blanda ner den rivna osten och nypan med socker. Grädda våffeljärnet och njut sedan med gräddfil, finhackad schalottenlök och löjrom toppa med grönskande persilja!
champagne, matvåffla, vin, vintips, våffeldagen, våffla, våfflor,

4 kommentarer

rememberthiis.blogg.se

25 Mar 2016 14:08

gott :D

Veronica Wallgren

25 Mar 2016 14:15

Åh vad gott!

AngelicasVärld

25 Mar 2016 14:56

Men så gott!!

Hoppas du får en härlig långfredag och påsk!

Svar: Tack det fick jag! Hoppas du hade det riktigt skönt också :-)
Fanny Wennerkvist

Kommentera

Publiceras ej