Kanske världens mest lättlagade lyxmiddag

Njuter några dagar på landet, det är min absoluta favoritterapi. Idag lagar vi en bogstek med öl, morötter och lök. Den sköter sig själv långsamt i ugnen medan jag krattar löv i värmande solstrålar och smuttar på en Ginger Joe. Samtidigt njuter jag av smakminnet från gårdagens middag, en Vacherin Mont d'or! En kittad ost som värms i ugnen varefter vi doppar bröd i den likt fondue och har cornichons och charkuterier intill, kanske världens mest lättlagade lyxmiddag! Jag lindar lite aluminiumfolie runt bottnen av asken, naggar lite i skorpan med en gaffel, häller på en halv dl vitt torrt vin -sedan får den värmas mitt i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter.... En säsongsost som verkligen berikar hösten och vintern!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: