Mumsiga bullar på fågel!

I påsktider är mycket av julmaten tillbaka på bordet och så även köttbullarna hos många familjer. Ett alternativ til de klassiska blandfärsbullarna är bullar på fågel. Helst använder jag kravmärkt hönsfärs men receptet går även bra med kycklingfärs.

Kycklingköttbullar / Hönsbullar 


450g färs av kyckling/höns
3/4dl majsmjöl
1st ägg
1tsk salt
1msk hackad persilja (går bra även med torkad) 
1tsk lökpulver
1krm vitpeppar

Blanda alla ingredienser till färsen och låt sedan stå i kylen och svälla i minst 30 minuter. Rulla sedan bollar i och stek dem (de måste bli genomstekta eftersom detta är fågel) i rikligt med rapsolja och smör.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: