Idag smygstartar jag påsken. Riset är pyntat och familjen samlas. 

Lagom till denna högtid har det uppmärksammats hur fjäderindustrin inte alltid är helt enig med god djur- och miljöhållning. Jag liksom många andra uppmuntrar er alla fina ute att återanvända era påskfjädrar, tänk på var/vem de kommer från... alternativt att använda andra dekorationer i riset. Jag har härliga konstägg i mitt från Butik Grön på Lidingö. 

Just nu innan påsk läste jag en tråkig nyhet, apropå fjäderfän. Det miljömedvetna företaget Scandinavian Organics lägger ned. Otroligt tråkigt! De har levererat kravmärkta produkter på våra matmarknader som jag verkligen kommer sakna, däribland deras höns!

Att välja hönskött framför konventionell kyckling är ett val som för mig känns självklart, vettigt, hänsynsfullt och ansvarsfullt. Mängder av höns bränns upp i brist på efterfrågan av hönskött. Samtidigt föds kycklingar upp i fabriksliknande former eftersom efterfrågan på kyckling är fortsatt skyhög. Jag hoppas verkligen kämparna hos Scandinavan Organics hittar en ny form att driva sitt viktiga arbete eller att något annat företag inom branschen tar vidare deras viktiga arbete! 💚

Glad påsk allihopa! 

Kommentera

Publiceras ej