Påsktårta på lax!

Nu är påskens mathelg inledd och vad vore en påsk utan god lax?! Jag vill tipsa än en gång om laxtårta... superenkel att göra, supegod att äta och så blir den ju vacker på påskbuffén dessutom 😊. 


Underbara laxtårtan
8-16 bitar

250g Danskt rågbröd
75g rumstempererat smör
400g Philadelphia Original
2dl Créme fraiche
1mellanstor rödlök
300g kallrökt lax
1-2msk färsk dill
1tsk pressad citron
Salt och vitpeppar

Smula brödet i en matberedare och blanda i smöret. När det blivit till en jämn massa tryck ut det på bottnen i en form med löstagbar kant. Rör ihop Créme fraiche och Philadelphiaosten till en jämn smet. Fin hacka löken, dillen och laxen, blanda sedan ner dem i osten. Pressa ur 1tsk saft från en citron och tillsätt till smeten. Smaka av med salt och vitpeppar. Bred fyllningen över bottnen i formen och låt stå kylt till servering. Ta bort kanten från formen och garnera tårtan med citronskivor, lax och dillvippor.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: