Jag har sedan tidiga tonåren drömt om ett liv på landet. Ändå har jag byggt upp mitt liv i Stockholm, tagit mig in i bostadskarusellen och planerat fortsatta steg däri.


Att flytta från landsbygden till storstaden som ung vuxen är inte ovanligt och få höjer ögonbrynen över den stora livsförändringen som flytten till stan innebär.
Tvärtom däremot, att lämna storstadens puls, kontaktnät, jobbutbud etc mot ett liv i glesbygd är kanske inte lika många som gör. När jag talar högt om min dröm har den  i många fall ifrågasatts av olika anledningar. Av en del skeptism för landsbygden har jag till och med börjat ifrågasätta mitt moderskap, -är det så som vissa säger att jag begränsar mitt barns förutsättningar i livet genom att flytta från huvudstaden? I min värld skulle det ju bli tvärtom, att jag ger mina barn möjlighet till en friare uppväxt  bland naturupplevelser istället för stressen bland trafik och avgaser till storstadens ofta statusjagande aktiviteter.

Jag och min familj ska nu testa att bo på landet under hösten, se vad livet där på heltid erbjuder och också känna av om det verkligen är så mycket från storstaden vi kommer att sakna. 


Kommentera

Publiceras ej