Nu tackar jag Spanien för en härlig vecka. Det finns ju absolut ingenting bättre än att njuta i värmen av god mat och avkoppling med familjen. 

Denna resa har jag verkligen ätit mycket god fisk, alltså mycket av mycket god fisk. Bland annat har jag nästan varje dag ätit av min favorit-förrätt "Boquerones en vinagre" små syrliga ansjovis(?) filéer lagda i vinäger och ofta med färsk vitlök och örter, mums! 

Der sägs ju att det är extra viktigt att äta fisk ofta när man är gravid så jag känner mig extra nöjd! 

Snart hemma i Sverige igen och vi är redo att fira julafton! 
(null)

boquerones, fisk, gravid, resa,
(null)

Som många andra är jag (tyvärr) ofta  skeptiskt inställd till charterresmålens restauranger på Kanarieöarna. Därför gläds jag extra mycket åt att hitta riktiga smak-pärlor! 

Svärföräldrarna mina tipsade om en härlig restaurang i Playa del inglés. De erbjöd sig samtidigt vara barnvakt för kvällen och vi småbarnsföräldrar tog snart en taxi mot middagen. Vi hade hade tur som fick bord, stället verkar populärt! 

Menyn känns icke traditionell "tapas" utan snarare "avsmakning" med den familjära känslan av att dela tapas. Maten utsökt, cevichen på räkor hann jag inte ens fota för vi alla dök snabbare än snabbt över tallriken. Chips av aubergine var en annan stor hit och såklart iberiskt fläskkött. 

Lite bittert att vara gravid just sådana här gånger när vinlistan är magisk rätterna spännande att kombinera till, men än mer fokus och rättvisa får maträtterna med stilla vatten intill. Till efterrätt valde jag en soppa (ja SOPPA!) av vit choklad med pistagenötter och färska bär... Himmel vad god den var! 

Rekommenderar verkligen ett besök på La Palmera Sur. Vi bodde en halvtimme därifrån med taxi med helt värt resan!


(null)


(null)

(null)grancanaria, lapalmerasur, playadelinglés, restaurang, tapas,
Vi firar semester innan julafton i år och har åkt med familj till Gran canaria. 
Jag får en helt ny upplevelse av ön genom semestrande med mitt lilla barn. Såsom sambon så väl beskrev känslan när Ruth första gången sprang skrattandes mot havet för att leka i vågorna..."det är detta man längtat efter hela livet".. ett totalt lyckorus över att se hennes fulla semesternjutning.
(null)

Självklart äter vi också väldigt mycket gott! 
(null)

(null)

grancanaria, semester, småbarnsliv,