Smördegspizza, en lyxig restfest!

Efter nyår fick vi rester av pärlhöna, en fågel jag aldrig tidigare ätit.. så god, så smakrik. Små bitar av den tillagade fågeln tillsammans med smygkarameliserad lök, fetaost och timjan på smördeg blev en riktigt lyxig restfest. Framöver vill jag och ha smördeg hemma för att ta tillvara andra rester på liknande sätt!
Smördegen förgräddade jag i ugnen på 200grader i ca 15 minuter. Samtidigt svettades löken riktigt mjuk i pannan med smör och en gnutta socker. När smördegen fått färg och blivit frasig la jag på hönsbitarna, löken, timjan och smulad fetaost och skjutsade in i ugn ytterligare ca 5 minuter. Gottgott blev det minsann!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: