Är så nöjd med dagens skapade kryddhörna! 😍

🌱☀️

För ett par veckor sedan var jag på betongkurs med min mamma och skapade egna krukor med just betongen. Nu har de legat på vänt i bilen och äntligen kommit fram till landet för användning. Eftersom jag använt plastkrukor från köpeväxter passade det ypperligt att plantera kryddor däri.


Hittade färdiga krukekryddor på Ica Maxi som hade lite generösare plastkruka och rejälare rötter som jag nu planterat ner i mina nygjutna betongkrukor. 

I fredags mumsade vi på tapas här hemma och som alltid blev det lite över av både ostar, kött och charkuterier. Som turen var hade vi pizzabottnar i frysen, nu blir det tapas på Pizza! 


Restpizza är bland det godaste och fiffigaste jag vet. Ost snuttar rivs, blandas och skinkor samlas med salamis. Jag lägger helst på charkuterierna innan servering, alltså efter att pizzan gräddats. Då hinner de bli varma men inte torkas såsom de gör i ugnen. 

Goda färdiga färska bottnar av durumvete finns numer på många välsorterade matbutiker. De vi brukar köpa på butiken Papilles (i Lidingö centrum) är paketerade om 4st vilket gör att vi nästan alltid får två undanstoppade i frysen att ta fram vid senare restfest! 

Jag älskar Ceasardressing! Till kycklingsalladen är den ju given men även i potatissallad och som dipp till pizzakanter och grönsaksstavar tycker jag den är himlans mumsig. Jag gör numer ofta en "fusk-variant" som tar minimalt med tid att göra och blir krämigt god att ta fram till det mesta. 

Ceasar-dipp


Jag brukar blanda ingredienserna "på en höft" efter hur mycket som finns i majonnäs-respektive créme fraicheburkarna" men nedan är en guideline! 😊

1,5dl majonnäs
2dl créme fraiche
2dl finriven vällagrad parmesanost
Några sardeller
Vitpeppar

Mixa ovanstående ingredienser (smaka av med vitpepparn och använd sardeller i mängd efter önskad smakstyrka) till en slät kräm och njut sedan som dressing, sås eller dipp! 

Slutligen... Jaaaa! Den blir godare ju godare majjo som används. Gör man inte egen finns vissa färdiga varianter att köpa som är bättre än andra. Jag gillar Stokes som har en schyssst ingrediens-lista.