I förra veckan var jag i Berlin ett par dagar och njöt av storstadens smak. 

Praktiskt nog bodde vi på hotellet ovanpå den frukostrestaurang jag läst så gott om, -Benedict. (Hotellet var Max Brown Kudamm, också trevligt)

Benedict serverar frukost hela dagen och för brunchälskare som mig är det ju förstås paradiset. Vår frukost tog upp nästan halva bardisken eftersom vi såklart ville äta av alla slags favoriter, salt och sött.
Som "yrkesskadad" servicemänniska upplevde jag servicen som något låg, men kvalitén på maten kompenserade.
Jag rekommenderar verkligen ett besök om tillfälle ges i Berlin! 

(null)

(null)
Pancakes


(null)
French toast
Benedict, Berlin, brunch, frukost,
Som nyinflyttad i Hudiksvall är det få saker jag saknar från Stockholm, men en av de få sakerna är utbudet av råvaror och delikatesser. Tur som är finns det ju delikatesser på näthandel nuförtiden, jag har testat Primolete! 

Primolete fokuserar på mat från Kalabrien, Italiens framfot. I Kalabrien odlas det friskt av oliver och en viss röd peppar, "peperoncini" som ger tydlig karaktär i den lokala matlagningen. 
På webbshoppen kan man handla härliga färdiga tomatsåser med mer eller mindre av den goda pepparn, tapenad av olika slag, fantastisk handgjord pasta och såklart, olivolja mm. 

Jag kan varmt rekommendera Primoletes delikatesser som så bekvämt skickas på paket till oss som inte har delikatesshandeln nästgårds. 


(null)

Primolete, delikatesser, testat,
Härom dagen var det ju "kladdkakans dag". Detta hörde jag på radion när jag satt i bilen påväg mot jobb. Sedan dess har jag haft ett kladdkakesug som idag äntligen stillas! 

Jag och dottern bakade härligt kladdiga chokladmuffins. Lättare att förvara och ta tillvara rester av muffins än av en "hel kaka" tycker jag och föredrar dem därför.
Mitt favoritrecept på chokladmuffins...som nästan alltid blir perfekt kladdiga.. är det i boken (som i sig är en favoritbok) "7 sorters kakor".
(null)

chokladmuffins, kladdkaka,