Svartkål ur nappflaska

Sist frågade jag efter tips på rätter att laga av grönkål och jag fick rekommendation att göra soppa.


Bara någon dag därefter passade jag på att blanda kylskåpets olika små samlingar av grönt till en värmande soppa. 

I den blev inte grönkål (för den hade jag ju redan använt till chips) men istället svartkål. 

Smaken av kålet i soppan påminner om broccoli och vinet och grädden gör det extra krämigt och festligt. Lilla Ruth älskade denna soppa och slurpade i sig en hel nappflaska fylld av soppa med härliga vitaminer från kål och grönsaker. 

Jag fräste hackat av 1 st gul lök, 3st morötter, 4st potatisar och 6 blad svartkål i smör en stund innan jag slog över ett par dl vitt vin och lät koka upp. Därefter hällde jag på 1 liter kycklingfond (om man önskar vegetariskt använder man istället grönsaksfond). Lät detta puttra i ca 45 minuter och hällde sedan på 3dl vispgrädde. 

Mixade soppan slät med stavmixern. Skulle konsistensen kännas för tjock så späd med mera fond. Smakas av med salt och peppar.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: