Färdig surdeg på påse?

I förra veckan skulle jag köpa färsk jäst till kommande brödbak och hittade intill den gula påsar från Kronjäst med färdig surdeg. Wow tänkte jag, vilken grej!


Jag har länge velat testa att baka med surdeg men skrämts något av långa instruktioner och (som ibland men sällan uppstår) en rädsla för kökskaos och misslyckande. 

Ett recept på baksidan av surdegspåsen avgjorde saken, det verkade lätt och okomplicerat. Följande dag satte jag igång med mitt livs första surdegsbak. 

Något som jag reagerade på var att även färsk jäst skulle tillsättas till degen. Jag minns väl att jag läst den franske bagarens ord om att blanda färsk jäst och surdeg. Att det är bättre att välja aningen bak på surdeg eller färsk jäst... men aja, skit samma denna gång tänkte jag och fortsatte följa receptet.

Trots en liten mjölmiss (hade i allt mjöl på en gång och degen blev för torr... fick då tillsätta mer vatten) blev bröden jättebra. Jag gräddade i brödformar för att få dem lämpliga att rosta i brödrosten.



Kommentarer
Postat av: KronJäst

Åh va kul, och vilka fina bröd!

Svar: Tack! 😃
Fanny Wennerkvist

2017-10-02 @ 13:32:00
URL: http://www.kronjast.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: