(null)

Åh vad jag längtar till delibutiker och gott att köpa!

Härom dagen dök ett inlägg från Väddös gårdsmejeri upp i flödet på min instagram och jag längtar dit! Saknar deras ostar här i Hudiksvall... Särskilt Fogdöosten (smaksatt med bockhornsklöver) som länge varit min favorit 💛
Över Kristi himmelsfärd ska jag ta mig dit och shoppa loss. Längtar längtar längtar! 🧀
(null)

Nyss på våffeldagen åt vi med nyfunnen favvosylt från närheten full av hjortron.

När jag var barn plockade jag och min bror hjortron varje år med mina morföräldrar. Jag minns så väl hur jag kämpade fram med mina (då) korta ben när stövlarna vid varje steg sögs ner i myren. Det lös som guld från marken där hjortron uppenbarades. När vi skulle fika blev vi blöta om baken hur väl vi än försökte skapa sittplatser med sittdynor. Morfar kokte kokkaffe över öppen eld och mormor hade packat gott i matsäcken. 

När man köper hjortronsylt i butik smakar den aldrig detsamma som den vi kokte av våra egna bär. Därför blev jag såå lycklig när svärfar kom hem med en burk från påskmarknaden i Sörforsa. Hjortronsylt från Bjuråker med en sådan ingredienslista som är att föredra när det gäller sylt, hurra! 

Helt säkert är att våfflor till brunch på kommande långhelger blir det och med hjortronsylt därtill! 💛
(null)

(null)

(null)


Häromdagen började med att jag med svärmor och två barn i bilen körde ordentligt fast lervägen på väg från stugan där vi bor... ju mer jag skyfflade för att få loss hjulen, desto djupare sjönk bilen. 
(null)

Vi fick tag på bonden som i närheten bor. Han är den typen av människa som ger en nytt hopp om världen varje gång man ses, -så glad, positiv omtänksam och hjälpsam. Jag värms av dessa människor som utan yttre anledning vill väl för andra. 
Det tog sin tid bara det att hitta vart bogseringskroken hade sitt gömställe i bilen. Jag trampade runt bilen i skor som sögs fast i gyttjan och som för länge sedan börjat släppa in lervatten till yllestrumporna medans jag letade, kollade instruktionsboken och höll ordning på barnen... Storasystern Ruth skickade jag till slut på en liten promenad med svärmor så var hon utom räckhåll för gyttjebad för en stund. Till slut med bondens hjälp hittades krok och vi kunde dras upp. Puh! Bara en och en halv timme sena till förskolan blev vi...

Detta kan man ju tycka räcker med elände på en dag men några timmar senare började jag frysa väldigt och hade snart magsjuka med feber. Är nu i eftersvallningarna av denna... blir ingen mathelg denna valborg för min familj.

Det här var inte min vecka, men jag försöker se det positiva, -när det är hemskt så påminns man att uppskatta tid som är bra.  Än kan helgen ljusna! ☀️bil, bogsering, intebaraendanspårosor, körafast, lervälling, vårenpålandet,