(null)

Nyss på våffeldagen åt vi med nyfunnen favvosylt från närheten full av hjortron.

När jag var barn plockade jag och min bror hjortron varje år med mina morföräldrar. Jag minns så väl hur jag kämpade fram med mina (då) korta ben när stövlarna vid varje steg sögs ner i myren. Det lös som guld från marken där hjortron uppenbarades. När vi skulle fika blev vi blöta om baken hur väl vi än försökte skapa sittplatser med sittdynor. Morfar kokte kokkaffe över öppen eld och mormor hade packat gott i matsäcken. 

När man köper hjortronsylt i butik smakar den aldrig detsamma som den vi kokte av våra egna bär. Därför blev jag såå lycklig när svärfar kom hem med en burk från påskmarknaden i Sörforsa. Hjortronsylt från Bjuråker med en sådan ingredienslista som är att föredra när det gäller sylt, hurra! 

Helt säkert är att våfflor till brunch på kommande långhelger blir det och med hjortronsylt därtill! 💛
(null)

(null)

(null)


Kommentera

Publiceras ej