(null)


Förra veckans spontana lilla kräftmiddag. Aldrig tidigare har jag njutit kräftor som kokats bara timmar tidigare. Storm-Ruth var lika tuff som vanligt, gillade att sörpla saften ur skaldjuren... sörplade, la tillbaka i skålen, en ny- sörpla- tillbaka i skålen. Tur vi inte har överdriven bacillskräck inom familjen! Jag älskar att hon vill smaka, vågar testa och tycker om det mesta. ❤️(null)

kräftor, kräftskiva,
(null)

När vi flyttade till Forsa för ett år sedan växte kantareller och Karl-Johansvamp i trädgården, på gräsmattan till och med. Samma med lingonen, bara att ta korgen några meter från dörren och börja plocka.

Idag medan jag och minstingen sov middag var sambon och Storm-Ruth ute och plockade  en liter härliga lingon. Lingonplockning är inte bara trevligt eftersom vi får bär till köket utan även trevligt tivsfördriv med barn! 

Jag rörde lingonen med en dl socker och mosade bären något mot kanten på bunken. När allt socker lösts upp hällde jag över lingonen i glasburk med lock! Gott till köttbullarna och mycket annat framöver. 👌


ekologiskt, höst, lingon, naturensskafferi,
Alltid kul är att hitta nya bra smakkombinationer...

Igår ville vi fira att nästintill hela flytten är avklarad och vi är tillbaka i hudik på obestämd  tid, sååå skönt! Detta firades med flaska champagne jag fick vid min 30-årsdag tillsammans med en av mina favoritostar.

Fogdöosten från Väddö gårdsmejeri har en mjuk, syrlig smak med bockhornsklöver. Extremt beroendeframkallande ost som jag länge velat testa tillsammans med champagne för jag misstänkte att syran i osten skulle passa champagnens syra väl.

Champagnen var av mognad stil och med fortsatt friska fruktiga toner. Den och osten var utsökta ihop, blir säkerligen fler tillfällen för denna kombination! 
(null)

(null)


(null)ost, vin, väddögårdsmejeri,