(null)

Med småbarn hemma finns det oftast mycket bananer i fruktskålen redo att packas med som mellanmål på vift. 🍌

Jag blir aldrig riktigt klok på det där med mognad på bananerna. Ibland är de gröna i evigheter och ibland är de brunfläckiga efter vad som verkade som "en kvart"... 
Tur man kan göra Banankaka av fläckiga, bruna, supermogna bananer! Det lyser upp en annars lite trist måndag.

Ett annat tips jag sett är att skiva upp och lägga in bananerna i frysen när de börjar övermogna, därefter kan man ta fram dem från portionspåsar och mixa ner frusna till smoothies, fiffigt! 🍌

Banankaka

3st ekologiska ägg 

2dl strösocker 

1tsk ekologiskt vaniljpulver

2 tsk bakpulver 

1krm salt 

4st väl mogna ekologiska bananer 

100 g normalsaltat smör

5dl vetemjöl 

1dl mjölk

Ströbröd

 

Smält smöret och låt det svalna. 

Smörj en bakform med löstagbar kant med smör och klä ett lager med ströbröd i hela formen.

Vispa ägg och socker pösigt.  Tillsätt sedan vaniljsocker, bakpulver och salt. 

Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel.  För sedan ner dem till smeten. Sila ner mjölet och häll slutligen i mjölken. Blanda smeten jämn och häll den sedan i formen. Grädda mitt i ugnen i 175°C i 45 minuter.

Låt kakan svalna något, stjälp sedan upp den på ett fat. När kakan svalnat helt kan glasyren läggas på.





Banankaka, banan, fika, mammaliv, småbarnsliv, zerowaste,

Kommentera

Publiceras ej