Kan det inte få vara sommar jämt?! Livet är ju en enda räkmacka när man kan strutta ut och bada direkt efter frukost, utan påklädning av en miljard plagg... utan ibland alldeles helt utan plagg! 

Den riktiga semesterkänslan infann sig idag när vi badat både förmiddag och eftermiddag, med endast en vila och njutningsfull paus på restaurangen på bryggan däremellan. Jag beställde för ovanlighetens skull in en skagentoast. Ni som känner mig väl vet att jag i vanliga fall inte är den största älskaren av just räkor, men i en Skagenröra älskar jag dem! Till den dricker jag gärna en kall riesling 💛! 
Ska nog ta och göra en egen Skagen hemma snart. Som vanligt finns det ju oändligt många recept av en så populär rätt. Så här brukar jag göra Skagenröra, enkelt och gott! 😘

Skagenröran

1,5 kg oskalade räkor

3 msk färsk hackad dill

1 dl majonäs

1 dl gräddfil

1-2 krm salt (beroende på hur salta räkorna är, smaka dig fram)

2 krm vitpeppar

2 tsk pressad färsk citron

4 msk finhackad rödlök

 

Räkorna kan grovhackas eller vara hela i skagenröran, beroende på vad man tycker om. Blanda dem med dillen och löken. Rör sedan i majonäsen och gräddfilen. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.


(null)


(null)

förrätt, räkor, skagenröra, sommar, sommarmat, toastskagen,

Kommentera

Publiceras ej