Helgen som var blev en riktig rabarberfest! 
(null)

Med vänner över vars rabarberplantor nu är skördeklara blev det deras goda paj till dessert. Några stjälkar blev över som jag på söndagen kunde koka rabarbercurd på, supermumsigt!  Nu när Storm-Ruth är snart två år har jag förstått att kusten är klar för rabarbermums, när barnen är yngre skall ju rabarber gärna undvikas kosten.
Vi fick även en rabarberrot/knöl som vi kunde plantera i en stor kruka. Någon mer som haft rabarber i kruka? Hur har det gått? 

(null)
I fina burkar är rabarbercurd en härlig present till någon man tycker om 💚


Rabarbercurd
350-400g rabarber
2 dl strösocker
3 äggulor
1/2 msk maizena majsstärkelse
1 msk pressad citron
50 g smör, rumsvarmt

Skalet av 1/2 citron

Skala och skär rabarbern till små bitar. Koka upp den med sockret. Låt det koka i 10 minuter eller tills rabarbern ordentligt mjuknat. Mixa rabarbern till en slät puré med en stavmixer. Låt den svalna lite.  Vispa äggulorna lätt. Rör ut maizena i citronsaften. Blanda  sedan ner äggulor, smör och rivet citronskal och maizenablandningen i rabarberpurén. Rör blandningen slät och värm sedan tills den börjar tjockna. Rör hela tiden, den får inte koka. Ta av den från plattan när den tjocknat. Låt den svalna och häll upp på rena burkar. Förvaras i kylskåp.


(null)
Lördagens rabarberpaj, supersmarrigt!(null)
Rabarbercurden var himlans god på pannkakan!


rabarber,

Kommentera

Publiceras ej