På måndagar är Ruth "ledig" från förskolan och framåt eftermiddagen brukar vi börja bli rastlösa. Vad passar då inte bättre än att bjuda över grannarna på mellis? 

Vi hade en filmjölk i kylen som passerade sitt bäst-före-datum för någon vecka sedan. Jag slänger sällan sådana saker, istället googlade jag på recept, vad kan vi baka av denna gamla fil? Jo scones! 

Ruth älskade att baka ihop degen och jisses vad goda scones det blev!  Lyxigt mellis! Man kan planera en lättare middag efteråt dock för rätt mättande är dem ju de scones! 

(null)
Serverades med smör, ost och marmelad, mums!
Psst.. Minstingarna (de kring 1 år) älskade scones, så lättuggat även med bara 4 tänder! ☝️ småbarntips!  En riktig mellis-fest för alla alltså! 


bakamedbarn, barnmat, ekologiskt, fika, mellis, scones, småbarnsliv, zerowaste,

Tycker tomaterna är trist nu på vintern... så därför ugnsbakar jag dem med en skvätt balsamvinäger, olivolja och salt. Supergott tillsammans med mozzarella! 👌


Helst ska de bakas länge på låg temperatur (100-150 grader) i några timmar. Men har jag bråttom/är sent ute kör jag dem på 175 grader (omkring en halvtimme åtminstone). 🍅


(null)