Ett av mina nyårslöften är att fortsätta äta mer vegetariskt. Därför provar jag nu många nya spännande recept och improvisationer. Idag blev det en superhärlig lunchsallad med gröna linser som bas. Då jag bara slängde ihop detta i ren improvisation (och som vanligt inte skrev ned 🙄)  är måtten ungefärliga, smaka av! ☺️☝️De gröna linserna kokar jag gärna en större laddning av för att ta fram till ditten och datten i dagarna som komma skall.

Salladen med gröna linser

2 dl gröna linser (torra)
Salt
240g färdigkokta kidneybönor
200g cocktail/babyplommontomater
1st lök gärna silver eller schalotten men jag hade gul..
1/2 dl hackad persilja (jag använde fryst gick superbra) 
1/5 tsk spiskummin
1tsk torkad koriander
1/4 tsk paprikapulver
1tsk pressad citron
1tsk olivolja
Salt

Skölj och koka de gröna linserna i saltat vatten enligt beskrivning på förpackningen. Jag brukar ta den kortast angivna tiden då jag gillar linserna med lite tuggmotstånd. Låt dem sedan svalna/kallna.

Skölj bönorna och lägg i en stor bunke/skål. Klyfta tomaterna och finhacka löken. Blanda alla ingredienserna, smaka av med kryddorna, citron och salt. Blanda slutligen i önskad mängd gröna linser. Servera gärna med någon god röra såsom hummus eller baba ganoush!
(null)


bönor, eko, linser, linssallad, matinspo, vegetariskt, vego,

Kommentera

Publiceras ej